Cep telefonu nasıl kullanılmalı?

Cep telefonu nasıl kullanılmalı?

Cep telefonunu nasıl kullanmalı?

Hepimizin aslında deneyimli olduğu bir konu cep telefonu kullanımı. Akıllı telefon kullanıcıların ortak sorunu olan şarjın çabuk bitmesi mesela hepimizin tecrübeli olduğu bir konu bu konuda yapılanlar ise; Ekran parlaklığını kısmak, Güç tasarruf modunu aktifleştirmek ve alt kısımda açık olan uygulamaları kapatmak değil mi? Peki sadece bunları yaparsak mı şarjımız uzun gider?

Bu konuda başka neler yapmalı?

  • Batarya ömrünü uzun süre tutabilmek için telefonunuzu şarja taktığınızda %100 dolana kadar şarjdan çıkartmayın.
  • Şarjınız dolduktan sonra şarj aletini çıkartın cep telefonu şarjınızın her azaldığında telefonunuzu tekrar tekrar şarj eder bu durumda bataryanızın sürekli bir voltaja maruz kalmasına sebep olur.

Şüphesiz cep telefonlarının en çok şarj düşmanı olan şeylerin başında Ekran parlaklığı ve oyunlar geliyor.  Ekran parlaklığını otomatik parlaklık seviyesinde tutmakta fayda var.

Bunu dışında oynamış olduğunuz oyunların grafik çözünürlükleri de şarj düşmanı.. Çoğu zaman gerek olmayan  Yüksek çözünürlük  modu bu Cep telefonunuzun grafik kartını maksimum performansta kullandığından dolayı şarjınızı olumsuz etkiliyor bu durumu ortadan kaldırabilmek oynamış olduğunuz oyunlar Ayarlar Sekmesinde Grafik bölümünde görebilirsiniz bu ayarı düşük seviyeye alarak oynamış olduğunuz oyunda rahatsız edici bir çözünürlük ile karşılaşırsanız bu seviyeyi orta kısma alın söylemiş olduğum bu işlem şarj sürenize fazlasıyla etki edecektir…

Arka planda bulunan hareketli duvar kağıtlarından kaçının ekranınızı fazlasıyla yormaktadır bu işlemde size artı bir şarj seviyesi sağlayacaktır.

Android telefon kullanıcıları için ise neye ne kadar şarj harcadıklarını görebilmeleri için ayarlar bölümünde bulunan PİL sekmesine tıklayarak yüzdelik dilim olarak görünmektedir.

Bu kısımdan nelere daha çok özen göstermeniz gerektiğini anlayabilirsiniz.

Yorumlar