İphone’unuz hacklenmiş olabilir mi?

İphone’unuz hacklenmiş olabilir mi?

iphone hacklenme kontrolü

İphone’lar diğer ürünlere göre daha güvenilir kabul ediliyor fakat iphone’larda hacklenebiliyor. Apple şirketinin kendi yazılımı olan IOS’u kendi cihazlarında kullanarak üst düzey bir güvenlik sağlamış oluyor fakat bu güvenlik duvarı aşılabiliyor. 

Cep telefonunuz bir süreliğine başka birilerinin eline geçtiğinde cep telefonuz güvenliksiz bir hale gelebiliyor. Jailbreak adı verilen bir paket yazılım ile iphone’larda ciddi bir açık elde ediliyor ve bu açık sayesinde konumunuzu, mesajlaşmalarınızı ve tüm uygulamalarınızın anlık kullanımını takip edilebilyor. Eğer böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız bunu öğrenmek için yapmanız gerekenler oldukça basit.

Alman güvenlik yazılımcısı Stefan Esser’ın bizzat desteğini sunduğu ‘’ System and Security Info ‘’ isminde ki uygulamayı iphone’unuza indirerek cihazınızda jailbreak olup olmadığını basitçe anlayabilirsiniz.

Peki Jailbreak ile tam olarak neler yapılabiliyor?

İphone’larda jailbreak kurularak cep telefonunuzun içerisinde bulunan fotoğraflar, videolar, rehberiniz, konumunuz, uygulamalarınız içerisinde ki verilerinize anlık olarak uzaktan erişilebiliyor. IOS tarafından yayınlanan her yeni sürüm için yeni bir jailbreak kodlanıyor ve Apple bu durum için tam anlamıyla bir önlem almıyor.
 

jailbreak ile faydalalı neler yapılabilir?

Jailbreak ile Apple’ın ücretli olarak satışa sunduğu oyunlar, uygulamalar’a ücretsiz olarak sahip olabiliyorsunuz. Ücretli bir çok yazılımı ücretsiz olarak sahip olabilmek için böyle bir yazılımsal açığa göz yummanız gerekiyor. Jailbreak olayının hiçbir şekilde yasal olmadığının altını çizmek isteriz. 

 

Yorumlar