İphone’unuzun hafızasını hiçbir şey silmeden 2GB artırabilirsiniz desek?

İphone’unuzun hafızasını hiçbir şey silmeden 2GB artırabilirsiniz desek?

İphone kullanıcılarının ortak sorunu şüphesiz ki yetersiz alan. İphone’larda hafızanın artması cep telefonu fiyatlarını etkilediğinden dolayı kullanıcıların bir çoğu 8, 16 ve 32GB’lık iphoneları kullanıyorlar bundan dolayı yetersiz alan sorunu bir çok iphone kullanıcısının ortak derdi gereksiz olarak düşünülen fotoğrafları silmekten bir süre sonra cep telefonunda kalan tüm fotoğraflar sizin için gerekli ve özel olan fotoğraflarınız kalıyor böyle durumlarda cep telefonunuzun dahili hafızasını 2GB’a kadar artırabilirsiniz.

Hiçbir dosyayı silmeden iphone’unuzda dahili hafızanızı yaklaşık 2GB’a kadar artırabilmek için yapmanız gereken çok basit birkaç adım mevcut İtunnes üzerinden film kiralama talebinde bulunarak yapabiliyorsunuz görselleri takip ederek iphonunuzun dahili hafızasını artırabilirsiniz.

İlk olarak iphone’unuzda ne kadar boş alan olduğunu öğrenmek için Ayarlar’a girin daha sonrasında Genel’e tıklayarak açılan ekranda Hakkında’ya tıklayarak dahili depolama hafızanızı kontrol edin bizim 600MB’lık bir boş alanımız varmış bakalım işlem sonrasında toplam boş alanımız ne kadar olacak..

iphone hafıza boyutu artırma

Kontrol ettikten sonra itunnes’i açarak bir film kiralamayı deneyin hafızanız yetersiz olduğunundan dolayı itunnes size aşağıda ki gibi bir uyarı ekranı gösterecektir.

 

iphone film kiralama sonrası hafıza artırma

Yeterli saklama alanı yok uyarısı sonrasında sizi Ayarlar’a yönlendirecek. Apple bu aşamada şu şekilde düşünüyor ‘’Para kazanacağım ve müşterimin cep telefonunda yeterli depolama alanı yok aman müşteri kaçmasın’’ diyerek telefonun içerisinde cache dosyaları gibi birçok dosyayı temizleyerek cep telefonunuzda açabileceği en yüksek yeri açmak için elinden geleni yapıyor.

iphone hafıza artırma

Kiralama talebinizin hemen ardından iphone cache dosyaları ve gereksiz olarak gördüğü birçok dosyayı siliyor ve size kullanabileceğiniz bir alan açıyor ve bu işlem hemen değil yaklaşık 5 dakika içerisinde gerçekleşiyor. 

iphone film kiralama sonrası hafıza temizlemesi

Ve son olarak iphone içerisinde toplamda 2,7GB’lık bir boş alan oluşturdu ilk olarak baktığımızda 600MB’lık bir boş alanımızın olduğunu görmüştük film kiralama işlemi sonrasında 2,1GB’lık bir alan boşalttı iphone dahili hafızayı yükseltmek için bu adımları takip ederseniz işlemi kolayca yapabilirsiniz.

Yorumlar