İphone 6s’in kamerası Nikon D750’yi geçti

İphone 6s’in kamerası Nikon D750’yi geçti

iPhone 6S’in kamerası ne kadar iyi olabilir? Söylenenlere göre, sandığınızdan çok daha iyi…

Popüler fotoğrafçılık platformu Fstoppers, iPhone 6S ile 2.000 dolarlık lens kiti içeren Nikon D750 DSLR profesyonel makinesinin video çekim kalitelerini karşılaştıran bir yazı yayınladı.

Günlük çekimlerinde Nikon kullanan profesyonel fotoğrafçı Lee Morris, iki kameranın da video çekimlerini karşılaştırarak ilginç bir sonuca vardı. Morris yazısında kazanan tarafın iPhone 6S olduğunu söyledi.

Video çekimi Nikon D750 ve a 24-70mm f/2.8 lens kullanarak gerçekleştirildi. Daha sonra iPhone 6S, DSLR üzerine monte edilerek aynı ışık koşulları altında test edildi.

Morris: “iPhone görüntüleri benim sahip olduğum 3-4 bin dolarlık kameradan daha iyi … ve dürüstçe söylemek gerekirse bu tür görüntüleri görmek biraz can sıkıcı” diyerek devam etti: “Sadece biraz daha iyi görünmüyor, Nikon D750 ISO 100 f/8 değerleri ile alınabilecek en kaliteli görüntüden çok daha iyi görünüyor” dedi.

Profesyonel fotoğrafçı ayrıca iPhone 6S’in bir cep telefonu olmasına rağmen ideal çekim koşullarında çok daha iyi renk, çok daha iyi kontrast, çok daha iyi detay ve daha yüksek bitrate oranı sunduğunu da ifade etti.

İphone 6s 4K kamerayla geldi

Galibiyet getiren o son sayı. Doğaçlama gelişen dans partisi. Bir çocuğun ilk kez bisiklet sürüşü. Bazı şeylerin mutlaka videoya çekilmesi gerekir. Ve şimdi, o anları HD videodan dört kat daha yüksek bir çözünürlükte kaydedebilirsiniz. 4K videolarınızı çekerken veya oynatırken, sekiz milyon piksele yakından bakabilirsiniz. iPhone 6s Plus ile, fotoğrafların yanı sıra videolarınızda da optik görüntü stabilizasyonu özelliğini kullanabilir, böylece daha düşük ışık koşullarında bile pürüzsüz ve muhteşem videolar çekilebiliyor.

 

İphone kameraları ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilmek için; iphone 6s kamera özellikleri

İphone 6s ile çekilmiş fotoğraflar için; İphone 6s ile çekilen fotoğraflar

Yorumlar