IOS 11 ile gelen yenilikleri sizler için yazdık

IOS 11 ile gelen yenilikleri sizler için yazdık

İos 11 ne zaman cep telefonlarına yüklenebilecek?

Apple ios sürümleri arasında en yenisi olan ios 11’i muhtemel olarak Eylül ayında tüm kullanıcılara sunacak.  Apple yazılım geliştiricileri için ios 11’i kullanıma tanıtımdan hemen sonra sundu herkes bu güncellemeyi telefonuna kurabiliyor fakat önemli bir sorun mevcut o da henüz tüm yazılımların ios 11 üzerinde etkin çalışmayacağı bu yüzden Eylül ayını beklemenizi öneriyoruz.

Peki, IOS 11’de neler yeni?

Tasarımsal olarak IOS 11’de tasarımsal olarak birçok değişikliği bizlere sunmuş kolay yönetilebilir arayüz panelleri, harita üzerinde birçok yenilik, fotoğraflar üzerinde daha yaratıcı birçok aktivite, daha yeni bir siri ile Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve çince gibi çevirileri aktif olarak yapabilecek.

 

1. Her Apple kullanıcısının derdi olan sorunlardan birisi Hücresel veri artık alt panel üzerinde kolayca aktif veya pasif edilebiliyor. Artık ayarlar’a girmeye gerek kalmayacak.

2. Files uygulaması ile artık Mac, Windows ve Linux bilgisayarları dahi kapsayan dosya erişim uygulaması üzerinden dosyalarınızı İphone, ipad ve ipod üzerinden aktif görebileceksiniz.

3. IOS 11 ile artık cep telefonunuzun ekran kaydını yapabileceksiniz. Oyun kullanıcıları ve eğitimciler için oldukça sevindirici bir haber.

4. Apple store tümüyle değişti! İOS ile tanıştığımız günden bu yana 9 yıldır değişmeyen Apple Store IOS 11 ile yepyeni bir hal alıyor.

 

 

5. Cihazın kilit ekranı artık eskisinden daha sade ve kullanışlı olacak. Bildirim paneline erişmek için artık parmağınızı yukarıya doğru kaldırmanız yeterli.

 

6. Apple Maps artık büyük yerleşim yerlerinin kat planlarını da kapsayacak. Alışveriş merkezleri, plazalar, havaalanları, üniversiteler gibi birçok büyük alan işletmeler ile güncel bir şekilde Maps’de yer alacak

 

7. Saklama alanıyla ilgili güzel bir yenilik daha geldi artık kullanmadığnız uygulamalar otomatik olarak silinebilecek.

 

 

8. İphone kameraları artık QR kod okuyabilecek. Birçok kuruluşun istediğini Apple kırmayarak QR code reader özelliğini kamera uygulamasının içerisine yerleştirdi

 

9. Icloud artık ailecek kullanılabilecek. Toplamda 200GB veya daha üstü depolama alanına sahip olan aile bireyleri ortak bir hesap üzerinde tüm verilerine daha kolayca erişebilecekler.

 

10. Her geçen gün daha da gelişen siri artık yeni sesiyle karşımızda olacak. IOS 11 ile beraber siri sizinle arkadaşınızmış gibi konuşacak. İngilizce, Fransızca, almanca, çince ve İtalyanca çevirileri sesi dinleyerek yapabilecek

 

 

11. Live Photos’a birçok özellik eklendi. İnstagram uygulaması olan Boomerang’ta çektiğiniz tarzda ve daha birçok özellikle IOS 11’de ayrıca artık İphone’lar uzun pozlama fotoğraf çekebilecekler. Bu özellik İphone 6s ve sonrasında üretilen cihazlarda mevcuttur.

 

12. Yeni cihazlarla eşleşerek verileri kolayca aktarabileceksiniz. Eski iphone’unuzda oluşan kodu yeni iphone’da okuttuğunuzda tüm yedeklemeniz otomatikman yeni cihazınıza taşınabilecek.

 

 

IOS 11 işletim sistemi kurulabilecek iphone, ipad ve ipodların listesi aşağıda bulunan görselde mevcuttur.

Yorumlar