En Uzun Batarya Ömrüne sahip cep telefonları

En Uzun Batarya Ömrüne sahip cep telefonları

Her geçen gün yeni bir cep telefonu modeli karşımıza çıkıyor ve bu telefonlarda yeni gelen özellikler kadar batarya ömürleri ve şarj süreleri de çok önemseniyor. Bir çok kullanıcı artık cep telefonu özelliklerinden çok bataryası en uzun giden cep telefonlarını kullanmayı tercih ediyor. Zamanla çevrenizde ki cep telefonu kullanıcılarının elinde yedek 2. Bir eski telefon görebiliyoruz. 3310 gibi şarjı ortalama 5 gün giden cep telefonları kullanıcılar tarafından hala oldukça tutulmaktadır. Nokia’nın bu zamana kadar bize göre amiral gemisi 3310’dur. Nokia’nın ürettiği bu cihaz 2000 yılında üretildi ve halen sıfırlarının piyasada bulunduğu ve yaklaşık 300TL gibi fiyatlara satılabilen bir cihaz.

Bataryası en uzun giden cep telefonlarıyla ilgili kapsamlı bir test sonucu ortaya çıkan liste şu şekilde;

Cep telefonlarının batarya ömürleri zamanla kısaldığı herkes tarafından bilinen bir bilgi Dünya’nın önde gelen araştırma şirketlerinden birisi tarafından yapılan bir araştırma ile Dünya genelinde en çok satan Apple iphone, Samsung Galaxy ve Note, LG, HTC, Sony Xperia ve Motorola cep telefonlarının son 3,5 yıl boyunca cep telefonlarının batarya ömürlerini takip ederek detaylı bir incelemeye sahip olan bu grafik bir çok konuda bize detay veriyor.

Bu grafiği incelediğimizde Samsung’un Note serisinin en uzun batarya ömrüne sahip olduğunu görebiliyoruz. Note serisinde birkaç modelinde batarya ömründe düşüş gözlemlense de Samsung note’u Sony Xperia, Z ve Samsung Galaxy takip ediyor. Şirketler kamera, ekran kalitesi ve yeni özellikler eklerken cihazlarına aynı zamanada batarya ömrünü artırmak içinde ciddi bir çaba içerisindeler. Son yıllarda Apple iphone, Samsung Galaxy, Note ve Motorola Moto X serisi sürekli batarya kapasitelerini gittikçe artırıyorlar. 

Yorumlar