Teknik servisimizde 10:00 - 20:00 arasında sizlere hizmet vermekteyiz. Ekran, Batarya, Şarj Soketi Kamera, Arka kapak ve Kasa değişimi gibi işlemler aygın gün içerisinde yapılmakta olup, anakart tamiri, sıvı teması gibi tamir süreci uzun işlemler için 2 - 5 iş günü tamir sürebilmektedir. Anlayışınız için teşekkürler
8.7k kez görüntülendi
Xiaomi kategorisinde tarafından soruldu
Telefonum suya düştü fakat fazla durmadı 1-2 saniye en fazla hemen aldım önce kuruladım çalışıyordu bi arıza varmı diye bakıp kapayacaktım baktım baya açık kaldı sonra kendiliğinden kapandı açılmaya çalıştı gene kapandı pirinçe yatırdım dünden beri pirinçte tamiri var mıdır? Xiaomi Redmi 5 Plus

1 cevap

0 oy
tarafından cevaplandı
Merhaba Birkan,

öncelikle geçmiş olsun. Her ne kadar telefon tamir sektöründe hizmet veriyor olsakta bu tip durumlarda müşterilerimizin yaşadığı mağduriyet bizi üzüyor.

Sıvı temasına maruz kalan Xiaomi redmi 5 Plus telefonunuza anakart tamiri hizmeti vermekteyiz. Sıvı sonrasında anakartınızda bataryanın takılı olmasıyla cihazda oluşan kapanma ve yeniden başlatma sorunları kısa devre sebebiyle oluşmakta ve oluşan bu kısa devre sırasında tamiri mümkün olmayan arızalar oluşabilmektedir.

Sıvı teması sonrasında cihaz içerisinde bulunan hava boşlukları doğrudan cihazın içerisine bir basınç noktası oluşturur ve sıvı doğrudan cihaz içerisine nüfuz eder. Bu tip durumlarda sıvı anakart üzerinde, batarya, şarj ve kulaklık bağlantı noktalarında kısa devrelere sebebiyet vermektedir. Redmi 5 plus telefonunuzda başta ısınma, şarjın çabuk bitmesi ve donma sorunları ciddi bir habercidir. Sıvı miktarı her ne kadar az olursa olsun cihaz içerindeki sıvı temizlenmediği sürece oksit oluşturacak ve anakart ve arabirimler üzerinde deformasyon oluşturacaktır.

Prinç nem emebilir fakat sıvıyı komple ememez. Bu nedenle pirinç yalnızca nem emici olarak kullanılabilir. Anakart mimarisi gereği birçok farklı parçayı bir arada tutar ve bu parçaların çoğunluğu kafesler altında bulunur. Bu kafeslerin içerisine nüfuz eden sıvı pirinç yardımıyla ortadan kaybolmayacağı gibi ciddi hasarları da meydana getirmektedir.

Redmi note 5 plus sıvı teması ve anakart tamiriyle ilgili teknik destek için bizi hemen arayın 0(216) 364 4858

İlgili sorular

1 cevap 2.2k kez görüntülendi
1 cevap 9k kez görüntülendi
1 cevap 646 kez görüntülendi
0 cevap 303 kez görüntülendi
General Mobile kategorisinde Y.aslandumanoglu77@gmail.com tarafından soruldu

815 soru

592 cevap

312 yorum

224 kullanıcı

Hoş geldiniz, Soru Cevap sizlere cep telefonu ile ilgili sorularınızın diğer üyelerimiz tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
Teknik Destek için
0(216) 364 4858

Kategoriler

telefon tamiri ekran değişimi telefon tamiri ücretsiz arıza tespi/public/files/images/telefonumu-tamire-goturmem-gerekiyor-tamir-uyarisi.jpgti
...